Het Blauwe Hof

Introductie...

Voortuin met vijver en zitje Aan een van de oudste wegen in het hart van Walcheren ligt onze boerderij, Het Blauwe Hof.
De locatie wordt omgeven door historisch interessante plekken: dichtbij is een kalkbrandoven uit de Romeinse tijd gevonden en vanaf het perceel kijk je uit op een van de mooiste vliedbergen van Walcheren, de "berg van Potter". Op korte afstand liggen tevens de kapel van Hoogelande en slot ter Hooge.
De boerderij is gelegen in een zogenaamd moerneringsgebied. In vroeger tijden werd er turf gestoken. Omdat werklieden ook nog met droge voeten weg wilden komen werden er bruggetjes van turf achtergelaten om over te lopen. Deze veenbruggetjes kun je bij nieuw gegraven sloten goed zien.
Wij wonen hier sinds 1993 en hebben meteen een aanvang gemaakt met de aanleg van de tuin.

 

Geschiedenis...

Het huis bij de boerderij stamt uit 1922. Op oude foto´s is te zien dat er al heel lang een boerderij op deze plek staat. De schuur is gebouwd in 1953, verder staat er nog een recent (2010) gerestaureerde noodschuur, gebouwd in 1946 op het erf en een nieuwe damwandloods.
In 1944, tijdens de inundatie van Walcheren is de oorspronkelijke schuur weggedreven en aangeland in het Zand te Middelburg.

De tuin valt te typeren als een boerderijtuin, wij tuinieren ecologisch. De elementen in de tuin omvatten een groot gazon omringd door borders met een grote drinkput vol kikker, salamanders en libellen. Tevens zijn er een boomgaard een stijltuin en een moestuin. In de tuin zijn veel verschillende soorten rozen te zien, die het op de zeeklei erg goed doen.

 

Activiteiten...

Boomgaard Sinds enkele jaren ontplooien wij enkele activiteiten op ons terrein. Er zijn twee boekenmarkten per jaar. We houden serviezenbeurzen en zo nu en dan kunt u curiosa vinden op onze brocante.
Het is mogelijk om deel te nemen aan deze activiteiten, heeft u bijvoorbeeld servies te koop, dan kunt u contact met ons opnemen.
Tevens is er een gastenverblijf aanwezig, wat verhuurd wordt.

Al deze activiteiten staan apart vermeld op deze website. Daar kunt u alle desgewenste informatie vinden.
Mocht u iets zoeken wat u niet kunt vinden, dan kunt u altijd een e-mail sturen of een bericht achterlaten in ons gastenboek.